Stetoskop tårta

Till söta Åsa så hon kunde fira att hon slutade på sitt jobb som hjärtsköterska. Så då tänkte jag att vad passar väl bättre än ett stetoskop! Jag är inte helt nöjd, stetoskopet är faktiskt lite för stort. Tanken var att det skulle ligga i formen av ett hjärta, men det blev lite rörigt pga storleken. Lite hjärtan oxå längs kanten, mönstrade med min nya mönsterkavel, som jag verkligen gillar!

Vit botten
Skumbanan kräm
Choklad färskost kräm
Spacklad med smörkräm
Täckt med sugarpaste
Dekorationer i sugarpaste och bilar fondant


Traktor & R2D2 tårta

Till fina Elliot och hans mamma Anette, som firade födelsedag tillsammans! Traktor och Star wars var Elliots önskemål, så det fick det bli. Ingen självklar kombo, men det blev ju en fräck effekt att R2D2 kommer upp ur fondanten sådär. Och att plogen gör spår i fondanten.

Inte helt nöjd med täcket, fondanten var svår att knåda och kavla, kanske hade jag i för mycket florsocker? Fick till slut köra den i micron för att få den lite mjukare, och då gick det bra! Dock 'veckad' nertill ändå, men jag tog sambons tips och låtsades att det var meningen, så löste det sig med kulor som dekoration :-).

Kulorna förresten, ville inte precis stanna kvar där de låg under promenaden två hus bort där födelsedagsbarnen bor. Så jag lämnade ett kul spår på gatan, kan man säga, ha ha. Tur jag hade extra kulor med...

Underst en kladdkaka, spacklad med smörkräm och klädd i bilar fondant.
Övre delen är vit botten med lemon curd grädde och färska jordgubbar. Grädden stabiliserad med ett par blad gelatin. Även här med smörkräm och bil-fondant.

Dekorationer gjorda i SP, mandelmassa och bilar fondant samt några sockerkulor i silver (såna där på kryddburk, typ strössel).

Jag hade även gjort några kallor (till min mammas förskräckelse: 'kallor har man på begravning!'). Dessa var tänkta till Anette. Men jag tyckte inte de fick plats på tårtan, så det fick gå bra utan.


Påsktårta Nr 2

Till tjocka släkten!

Blev inte så nöjd med den här, den stämmer inte riktigt med hur jag tänkte att den skulle bli... Hade inte riktigt tiden till att pyssla med dekoreringen heller.

Kladdkaka
+ Chokladbotten
+ Vaniljbotten
Choklad- färskostkräm
Vit chokladganache
Spacklad med smörkräm med smält blockchoklad i
Täckt med MC och marsipan
Dekorationer i SP, MMF och marsipan


Påsktårta

Såg en sån här typ av tårta när jag tårt-googlade (ja, jag tårtgooglar, det är helt beroendeframkallande), så jag var bara tvungen att prova! Blev jobbisarna som fick stå ut med en tårta till.

Rolig!!!

Choklad- och vaniljbotten (2 av var)
Choklad- färskostkräm mellan
Chokladsmörkräm ovanpå
Täcke i marsipan blandat med lite MMF
Kyckling & blommor i MMF
Text i SP, vit MC och MMF


RSS 2.0