Traktor & R2D2 tårta

Till fina Elliot och hans mamma Anette, som firade födelsedag tillsammans! Traktor och Star wars var Elliots önskemål, så det fick det bli. Ingen självklar kombo, men det blev ju en fräck effekt att R2D2 kommer upp ur fondanten sådär. Och att plogen gör spår i fondanten.

Inte helt nöjd med täcket, fondanten var svår att knåda och kavla, kanske hade jag i för mycket florsocker? Fick till slut köra den i micron för att få den lite mjukare, och då gick det bra! Dock 'veckad' nertill ändå, men jag tog sambons tips och låtsades att det var meningen, så löste det sig med kulor som dekoration :-).

Kulorna förresten, ville inte precis stanna kvar där de låg under promenaden två hus bort där födelsedagsbarnen bor. Så jag lämnade ett kul spår på gatan, kan man säga, ha ha. Tur jag hade extra kulor med...

Underst en kladdkaka, spacklad med smörkräm och klädd i bilar fondant.
Övre delen är vit botten med lemon curd grädde och färska jordgubbar. Grädden stabiliserad med ett par blad gelatin. Även här med smörkräm och bil-fondant.

Dekorationer gjorda i SP, mandelmassa och bilar fondant samt några sockerkulor i silver (såna där på kryddburk, typ strössel).

Jag hade även gjort några kallor (till min mammas förskräckelse: 'kallor har man på begravning!'). Dessa var tänkta till Anette. Men jag tyckte inte de fick plats på tårtan, så det fick gå bra utan.


Kommentarer
Postat av: Rebecca

hehe häftigt ;)

2012-04-21 @ 14:28:12
URL: http://rebeckhaam.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0